BehandlingarMARMA-BEHANDLING – stimulering av marmapunkter

Marmapunkter är ställen på kroppen där förbindelsen mellan kropp och sinne är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig fast i marmapunkterna med blockering av flödet som resultat.

Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda oljor som masseras in med mycket lätt beröring.

Fördelar: Djupt avslappande och balanserande för sinne och kropp. Lossar blockeringar, skapar flöde och stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.

Behandlingen tar ca 70 min – 650 kr

Behandling och 30min. samtal – 900 kr

 

ABHYANGA – helkroppsmassage med varm olja

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt, med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser.

Fördelar: Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen för slaggprodukter.

Muskler och leder mjukas upp. Abhyanga är speciellt välgörande vid ”vata-obalanser”, samt under hösten och vintern.

Behandlingen tar ca. 70 min – 650 kr

Behandling och 30min. samtal – 900 kr

 

VISHESHhelkroppsmassage med varm olja och större tryck

En lite kraftigare helkroppsmassage där trycket och intensiteten ökas jamnfört med Abhyanga.  Terapeuten lägger mer tryck bakom de svepande rörelserna för att komma djupare och för att öka muskelstimuleringen.

Fördelar: Massagen har abhyangans effekter, men kan också lösa djupare liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklarna i större grad. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frisätter slaggämnen på djupet. Resultatet är ökt smidighet, rörlighet och en lugn skön kännsla i kroppen. Avslappande och skön för den som känner sig tung, trög och stel i kroppen.

Behandlingen tar ca 80 min – 740 kr

Behandling och 30min. samtal – 990 kr

 

GARSHANhelkroppsmassage med sidenvantar

Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Kroppen masseras med råsidenvantar i lugna, svepande rörelser. Rörelserna och råsidenvantarna sätter i gång energicirkultationen i hudlagret och lymfsystemet.

Fördelar: Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen, samt motverkar celluliter och trötthet.

Behandlingen kombineras/avslutas med oljemassage.

Garshan är en utmärkt behandling vid ”kapha-obalanser”, samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.

Garshan/oljemassage tar ca 90 min – 790 kr

Behandling och 30min. samtal – 1.040 kr

 

SHIROABHYANGA huvudmassage med eller utan olja.

Shiroabhyanga är massage av huvud, ansikte, nacke och skuldrar. Ges med eller utan varma oljor med klienten i sittande position.

Fördelar: Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar i nacke och skuldror. Stimulerar cirkulationen och flödet i huvudet, samt lugnar ner tänkandet och sinnet. Klarheten i sinnet ökar.

Behandlingen tar ca 30min. – 350 kr

Behandling och 30min. samtal – 600 kr

 

KATI CHIKITSA – Ayurvedisk ryggbehandling

Traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Under behandlingen masseras ryggen med varma tygbollar fyllda med örter och oljor.

Fördelar: Behandlingen är som balsam för stela och onda ryggar och axlar. Rekommenderas till alla sorters ryggproblem – också diskbrock. Effekten blir absolut bäst vid flera repetioner.

Behandlingen tar ca 45 min – 550 kr             3 ggr. – 1.450kr

Behandling och 30min. samtal – 800 kr

 

SHIRODHARAolja på pannan

Under behandlingen rinner en ström av varm olja över pannan och ner i hårbotten under ca 20 min. Därefter vilar du på bänken. Det är en lugn, avslappnande och avstressande behandling där spänningar lösas upp och hela nervsystemet får lugn och ro.

Fördelar: En mycket enkel men kraftfull behandling för ALLA symptom/problemer som berör centrala nervsystemet, hormonsystemet och övre delar av kroppen – inklusiv huvudet. Rekommenderas för huvudvärk, migrän, mental utmattning, nervositet, ångest och depression. ”Utbrändhet”  Ger ökat spirituell medvetenhet. Balanserar vata och pitta.

Effekten blir absolut bäst vid flera repetioner.

Behandlingen tar ca 45 min – 550kr             3 ggr 1.450kr

Behandling och 30min. samtal – 800 kr

 

Energibalansering och Myoreflex-behandling – se egna sidor

 

 

© Hjärtebo Gård Bligan 5 – Steneby, 660 10 Dals Långed | Tel 0706-343054 | info@hjartebogard.se